Om oss

Företaget drivs av Urban och Ronae Brunsberg. Urban köpte hemgården i Grän, Långtora, 1980 och delade driften med sin far, Eskil, tills 1988. Gården bestod huvudsakligen spannmål och grisar, med en liten areal vall för växtföljdens skull.

 När grisarna försvann 1983 letade man efter något alternativ och 3 ha grönsaker odlades under åren ’84-’86. Under tiden ökade vallarealen och efterfrågan för hö var stort. 1990 köptes, ihop med 3 andra svenska bönder, en licens för tillverkning av HorseHage, hösilage i 25 kg säckar, från Mark Westaway and sons i Devon, England.

 Idag säljer Brunsbergs Foder och Strö årligen ca 4500 ton foder till hästar i form av HorseHage och hösilage i fyrkants stor-, mellan- och dubbelbal. Alla typer av strö och kraftfoder plus mycket annat finns till salu. Två lastbilar åker 5 dagar i veckan runt om i Mälardalen och levererar till drygt 350 kunder.

Urban jobbar halvtid med gårdens administration och resten med produktionen och entreprenad. Ronae ansvarar för bland annat försäljningen och gårdsbutiken. Urbans syster Helena har jobbat på kontoret i snart 15 år. Leveranserna sköts huvudsakligen av Bengt Wenström som har jobbat hos oss sedan sommaren 2006.

Hemma på gården jobbar just nu Fredrik, Veronica, Tim, Samuel och Matts som hjälps åt att sköta växtodlingen, djuren, lagret, verkstadsjobb och entreprenad. På sommaren är det många ansikten som kommer och går här på gården. Några är säsongsanställda medan andra bara sommarjobbar ett par veckor. Vissa har jobbat här flera somrar, andra för första gången. Är du intresserade av ett jobb? Kontakta oss.

Så länge målsättningen uppfylls, att ha nöjda kunder som återkommer, fortsätter företaget att växa. Affärsidén är att våra kunder ska kunna köpa allt foder och strö till sina hästar från oss. Under 2016 är målet att vidareutveckla satsningen/expansionen av vår butik och försäjlning av tillbehör till häst, stallet, gården och att sälja mer kött direkt till kund.